خانه
آموزش
استعدادیابی
فرصت‌های شغلی
خدمات سازمانی
خواندنی‌ها
مشاور هوشمند
درباره ما

تست رفتارشناسی دیسک

داستان سارا یک واقعیت از کاربرد تست دیسک


سارا یک برنامه‌نویس با استعداد و خلاق بود، اما اغلب احساس می‌کرد که نیازها و ترجیحاتش در تیم نادیده گرفته می‌شود و به دنبال فرصتی بود که بتواند توانایی‌ها و ایده‌های خود را به نحو احسن به کار ببرد و همیشه هم ناموفق بود، چند بار سازمان خود را تغییر داده بود اما همیشه با موضوع مشابه روبه‌رو می‌شد.

در یکی از جلسات تیمی، مدیران شرکت پس از تجزیه و تحلیل نتایج تست رفتارشناسی دیسک، به نیازها و ترجیحات سارا پی بردند. آنها متوجه شدند که سارا یک شخصیت خلاق و پرانرژی است که به دنبال فرصت‌هایی است که بتواند خلاقیت خود را به نمایش بگذارد و در تصمیم‌گیری‌ها شرکت کند، بنابراین تصمیم گرفتند از توانمندی‌های سارا بیشتر بهره‌برداری کنند.

مدیران شرکت تصمیم گرفتند سارا را به عنوان یکی از رهبران تیم توسعه نرم‌افزار انتخاب کنند. این تصمیم باعث شد تا سارا احساس قدرت و ارزش خود را در تیم بکند و بهترین ایده‌ها و راه‌حل‌ها را به اشتراک بگذارد. او شروع به هدایت جلسات تیمی کرد و به طور فعال در تصمیم‌گیری‌ها شرکت کرد.

با این تغییر در نقش سارا، تیم توسعه نرم‌افزار تحول زیادی را تجربه کرد. اعضا با شناخت بهتری از شخصیت سارا، به او اعتماد بیشتری داشتند و تمایل بیشتری به همکاری با او نشان می‌دادند. سارا نیز با انگیزه بیشتری و اعتماد به نفس بیشتر، به کار خود می‌پرداخت و خلاقیت‌های خود را به نحو احسن به نمایش می‌گذارد.


این تغییر در فرهنگ سازمانی شرکت، باعث شد تا همکاری، خلاقیت و ارتباطات درون تیم‌ها بهبود یابد. تیم‌ها از این امکانات جدید بهره‌برداری کردند و بهترین نتایج را در پروژه‌ها و توسعه نرم‌افزارهای جدید به ارمغان آوردند.


در این داستان، ما شاهد تبدیل شدن یک فرد منزوی به رهبری پرانرژی و خلاق بودیم؛ این نشان می‌دهد که هر فردی اگر بتواند توانایی‌ها و نیازهای خود را در محیط کارش بیان کند، می‌تواند تغییراتی را به وجود آورد که به نفع خود و سازمانش باشد.



داستان سارا تنها یک نمونه از تأثیرات مثبتی است که تست شخصیت شناسی دیسک بر روابط انسانی داشت. این ابزار به افراد کمک می‌کند تا بهترین نحوه برقراری ارتباط با دیگران را بشناسند و با توجه به ویژگی‌های شخصیتی خود، راهکارهای مناسبی برای بهبود روابطشان پیدا کنند.


تست دیسک


از نظر فنی تست DISC یک “آزمون” نیست زیرا پس از انجام آن، نه قبول شده و نه شکست می‌خوریم. هیچ پاسخ درست یا غلط و نمره بد یا خوبی وجود ندارد. هر فردی ترکیبی از هر چهار بعد شخصیتی است و تمام ترکیب‌ها به یک اندازه ارزشمند هستند.


کاربرد تست دیسک

تست شخصیت DISC در اهداف مختلفی از جمله موارد زیر به کار گرفته می‌شود:

  • یادگیری نحوه برقراری ارتباط و تعامل بهتر با دیگران
  • فهم انگیزه‌های دیگران
  • استخدام
  • خودشناسی
  •  رشد شخصی


در تست دیسک چه مواردی بررسی نمی‌شود؟

اگرچه تست DISC دیدگاهی را در مورد تعامل فرد با محیط اطراف خود ارائه می‌دهد، اما مواردی وجود دارد که در آن اندازه‌گیری نمی‌شود. برخی از این موارد عبارت‌اند از:

  • هوش
  • اخلاق/شخصیت
  • سطح اهداف یا انگیزه
  • وجود یا عدم وجود عزت‌نفس.

تحلیل آزمون دیسک چه اطلاعاتی به ما می‌دهد؟

تحلیل این تست، اطلاعاتی از ۴ نوع تیپ شخصیتی در اختیارتان قرار می‌دهد:

  • D : سلطه‌گر
  • I: : الهام‌بخش
  • S: حامی
  • C: وظیفه‌شناس

۱. تیپ شخصیتی سلطه‌گر:

فرد مسلط هدفمند، نیرومند، دارای اراده قوی و فوق فعال است.

افراد مسلط دوست دارند وظایف خود را به‌سرعت انجام دهند و همیشه علاقه‌مند به انجام کارها، به‌ویژه کار‌های مهم و سرنوشت‌ساز هستند. آن‌ها همیشه دوست دارند حکم‌فرما باشند و در نتیجه زیردستان ضعیفی هستند. آن‌ها از انجام کار در جهت رسیدن به اهداف لذت می‌برند. افراد دارای این تیپ شخصیتی غالباً بر آینده تمرکز دارند. آن‌ها به طور طبیعی وظیفه‌گرا هستند و پس از اتمام کار در مورد چگونگی تأثیر افراد مشارکت‌کننده در کار فکر می‌کنند.

نقاط ضعف آن‌ها عبارت‌اند از:

  • بی احساسی
  • اعمال فشار بیش از حد یا زورگویی
  • رک بودن بیش از حد در برابر سایر تیپ‌های شخصیتی.

آن‌ها همچنین ممکن است فکر کنند که غالباً (یا همیشه) درست می‌گویند و متقاعدکردن آن‌ها برای تغییر تصمیمشان دشوار است.


 2.تیپ شخصیتی الهام‌بخش:

شخص الهام‌بخش مشتاق، برون‌گرا، ایده‌پرداز و سرگرم‌کننده است.

شخص الهام‌بخش پرحرف است. آن‌ها از توصیف خود و متقاعدکردن دیگران لذت می‌برند. آن‌ها از بدو تولد فروشندگان ذاتی هستند. آن‌ها اجرا را دوست دارند و اغلب با استقبال افراد مواجه می‌شوند. آن‌ها علاقه‌مند به طوفان فکری و همکاری با افراد علاقه‌مندی هستند که دیدگاه خود را ارائه داده و ایده‌های خود را به اشتراک می‌گذارند.

نقاط ضعف آن‌ها عبارت است از:

  • زیاد صحبت می‌کنند
  • برای اتمام سریع‌تر پروژه‌ها پس از فروکش کردن شوق اولیه‌شان زیاد تلاش می‌کنند
  • تمرکز طولانی‌مدت بر یک ایده برای آن‌ها دشوار است
  • جزئیات را چالش‌برانگیز می‌دانند.
  • آن‌ها بر این باورند که جزئیات مهم هستند و برای اجرای دقیق آن‌ها تلاش می‌کنند.


۳. تیپ شخصیتی حامی:

شخص حامی صبور، سیاست‌مدار، انعطاف‌پذیر و همدل است.

فرد حامی با کمک به دیگران انرژی می‌گیرد. این افراد علاقه‌مند به مشارکت در پشت‌صحنه و دور از کانون توجهات هستند. آن‌ها باید بدانند که تنها یک نفر هستند؛ بنابراین در محیط‌های مشارکتی رشد چندانی نخواهند داشت. این افراد با انجام کارهای عملی که با انجام آن‌ها حس اطمینان را تجربه می‌کنند، انرژی می‌گیرند. برای یک فرد حامی، اعتماد همه چیز است و وقتی احساس اعتماد و قدردانی کنند، در بالاترین سطح ممکن وظایف خود را انجام می‌دهند.

از نقاط ضعف آن‌ها می‌توان به دوری از مشارکت و عدم بیان نظر خود به‌ویژه در مورد موضوعات بحث‌برانگیز اشاره کرد. از آن جایی که آن‌ها از مشارکت لذت نمی‌برند، ممکن است در جمع‌ها احساس خوبی نداشته باشند، همچنین از سردرگمی متنفرند و هنگامی که احساس کنند که با آن‌ها بدرفتاری شده است، ممکن است لج کنند و به‌شدت سرسخت شوند.


۴. تیپ شخصیتی وظیفه‌شناس:

فرد وظیفه‌شناس دقیق، درست، کامل و جامع است.

فرد وظیفه‌شناس با انجام کامل یک کار به نحو احسن انرژی می‌گیرد. آن‌ها نیازمند زمان و سکوت لازم برای تمرکز بر انجام یک کار به بهترین نحو ممکن هستند. جزئیات و اطلاعات برای آن‌ها جذاب هستند، زیرا اطلاعات قابل‌پیش‌بینی و سازگار هستند، اما افراد نه! افراد وظیفه‌شناس به طور بالقوه ساختار، نظم و فرآیند را ایجاد کرده و علاقه زیادی به برنامه‌ریزی‌های دقیقی که نتایج با کیفیتی را ایجاد کند، دارند.

در اکثر موقعیت‌ها آن‌ها قبل از اینکه ببینند چه چیزی درست است، مورد اشتباه را تشخیص می‌دهند. آن‌ها به‌ویژه در مواقع فشار و استرس، ممکن است کنترل نامناسبی بر دیگران داشته باشند. از آنجا که آن‌ها برای دستیابی به نتایج باکیفیت بالا تلاش می‌کنند، ممکن است در جزئیات دچار مشکل شوند. تلاش برای انجام بهترین خود در هر جنبه‌ای از یک کار، خواه آن کار مهم باشد یا نباشد، برای آن‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است.



حال دلتون خوب، رفقا :))





نظرات